DanVit = Dansk viden & dansk erfaring

Det er vores mission er at foderet aldrig må blive den begrænsende faktor for vækst!

Mission

Det er vores mission er at foderet aldrig må blive den begrænsende faktor for vækst!

DanVit vil levere kvalitetsprodukter og rådgivning, som fremmer væksten både i produktionen og på bundlinjen.
Vi vil være vores kunders foretrukne partner, både når det gælder levering og sammensætning af foder, samt rådgivning i brugen af det.

Vores fremgangsmåde er jordnær, praktisk og ærlig rådgivning på besætnings niveau.

Vores kunder skal have det bedste.

Den bedste kvalitet den bedste rådgivning og den bedste økonomi.

Det sikrer vi ved at efterleve vores DanVit-værdier:

  • Kunden kommer altid i første række
  • Vi gør det vi siger
  • Troværdighed
  • Kvalitet i topklasse
  • Servicemindet
  • Løsningsorienteret
Rådgivning

Hos DanVit er kvalitet og korrekt ernæring hos dine dyr højeste prioritet.

Vores innovative medarbejdere søger hele tiden ny viden og nye løsninger for at imødekomme fremtidens krav.

DanVit leverer tilpassede fodringsløsninger og rådgivning.
Vi har mange års praktisk erfaring fra stalden med foderoptimering af mineraler, koncentrater og foderblandinger af høj kvalitet til svineproducenter.

RÅDGIVNING

Forskellige behov
betyder forskellige løsninger

hvor startede vi?

Med en passion for den rigtige rådgivning, de gode råvarer og sunde foderblandinger, opstod drømmen om at skabe et bedre alternativ til markedet, og derved blev DanVit A/S etableret i 2010 af Morten Gregaard og Henning Sørensen. Firmaet har trods sin unge alder mange års erfaring i branchen.

hvem er vi?

DanVit er gennem årerne gradvist vokset og beskæftiger i dag 8 mand i Danmark og i vores datterselskab i Serbien er planerne om butik nr. 3 på tegnebrættet. I lyset af vores Serbiske afdeling og åbningen af de fysiske butikker kan vi skabe et tæt samarbejde med resten af ​​Østeuropa.

rådgivning

Vores passion hos DanVit er gode råvarer og korrekt rådgivning.
DanVit’s rådgivning foregår på staldgangen hvor vi er i øjenhøjde og kan tage afsæt i netop din besætning. Med rådgivning fra DanVit ser vi på hvordan du og din produktion, profiterer mest muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

sparring

Når vi indgår et samarbejde, er vi med hele vejen og hjælper dig så du opnår det helt rigtige management i lige netop din produktion.
Vi deler ud af vores viden og bestræber os på hele tiden at arbejde innovativt med et mål for øje – at blive en endnu bedre sparringspartner for dig.

Forløbet for rådgivning

Vi planlægger, skræddersyr & implementerer

Planlægning

Vi besøger dig på staldgangen og tager udgangspunkt i din besætning. Vi tilpasser os jer og følger hele tiden med i udviklingen af fremtidens landbrug. Sammen med dig planlægger vi præcis den foderløsning der passer til netop dig og dine dyr.

Staldgangsmøde

Det er vores vision at være den mest troværdige leverandør af kundespecifikke foder løsninger med stor tillid i samarbejdet med dig. Derfor er det også på staldgangen vi mødes.
Vi tager afsæt i dig og din besætning.

Handleplan

Baseret på vores viden og erfaring vil vi optimere blandingerne til de forhold der er i dine stalde. Vi hjælper dig med at se, hvad en ændring i fodersammensætning kan gøre for dig og din bundlinje.

Implementering

Vi er med hele vejen.
Når du vælger en løsning sammen med DanVit så er vi med i hele processen. Vi er klar med sparring og vejledning hos dig når du har brug for det. Vi hjælper dig med implementering af din nye foderløsninger.

FAKTA & FORSKNING

Selvom vi er stolte, lader vi tallene tale for sig selv.

66% af danskernes kødforbrug er svinekød

Danskerne er glade for kød og især svinekød. En gennemsnitsdansker spise ca 44 kg kød om året, heraf er 66% svinekød. Til sammenligning spiser danskerne i gennemsnit ca. 8 kg fjerkræ om året.

90% af dansk svinekød bliver eksporteret

Størstedelen af dansk produceret svinekød eksporteres til udlandet. Den årlige eksport har en værdi på omkring 30 milliarder kroner. 

Kært barn har mange navne

Pattegris: En nyfødt gris der dier hos soen.
Smågris: En gris, der er stoppet med at die (fra 7 til 30 kilo).
Slagtesvin: En gris mellem 10 uger og 4-6 måneder 
Sopolt: En hungris, der endnu ikke er parret for første gang.
Gylt: En hungris, der er drægtig for første gang.
So: En hungris, der har født (mor gris).
Orne: En hangris (far gris).
Galt: En kastreret hangris.

Indeks 118

I Nordjylland bliver der spist flest koteletter til aftensmad med indeks 118, hvor i København ligger tallet på indeks 67.
Til gengæld er københavnernes aftensmads-livret Falafel med indeks 253 Coops MadOMeter.
I vestjylland er det tarteletter der er favoritten på middagsbordet.

105 kg

Så meget vejer en gris når den sendes til slagteriet. Da er grisen mellem 5 og 6 måneder gammel.

13,2 mio. svin

Den samlede svinebestand i Danmark pr. 1/7-2020 er 13,2 mio. svin. I EU er det Tyskland, Spanien, Frankrig og Polen der har flest svin. Det anbringer Danmark på en 5. plads tæt fulgt af Holland og Italien.

KONTAKT OS GERNE

Vi sidder klar med rådgivning
+45 7070 1540

Læs cookie- & privatlivspolitik her

Søer

Smågrise

Slagtesvin

Kvæg