Zinkfri- Vi har løsningen til dig!

Problemløsning på staldgangen

I DanVit rådgiver vi vores kunder på staldgangen, for det er her det hele sker. Det har vi altid gjort. Det er også en stor fordel nu, hvor vi, som andre, kan se, at der næppe kommer ét produkt, der 1:1 kan afløse medicinsk zink til fravænnede grise.

Vi har gennem de seneste år afprøvet produkter fra forskellige leverandører, for at afklare hvordan produktet alene og i kombination med andre produkter kan være en del af løsningen.

I DanVit har vi en fordel i at være uafhængige af enkeltprodukter, og dermed objektivt kan se på hvad der virker og hvad der ikke virker.

ZINKFRI LØSNINGER

Vi kan tilbyde zinkfri løsninger i vores DanWean® prestarter-serie samt en række produkter til hjemmeblanderen.

Når zink fjernes, skal vi sikre en bedre fordøjelse af fodret, hvorved tarmkanalen bliver stærkere i hele vækstperioden.

Foderoptagelse i den første uge efter fravænning er afgørende for tilvæksten i hele fravænningsperioden, derfor skal enzymerne i grisenes tarme, allerede i farestalden forberedes til fodret, de vil få i klimastalden.

NÅR DU VÆLGER AT ERSTATTE ZINK OPNÅR DU MANGE FORDELE

Hvad er mulighederne for zinkfri fravænning

Den rette kombination

Vi ser på næringsstoffer, mængder, høj fordøjelighed, bred oprindelse, smag m.v. I praksis et forholdsvis lavt proteinniveau, som er høj fordøjeligt, fedtsyrer fra flere kilder, samt bred dækning af laktose og letfordøjeligt stivelse. Dette kombineret med afpasset mængde mineraler, vitaminer, syrer, enzymer og aromastoffer.

Hvordan virker det?

Før grisene kommer i klimastalden skal alle basale elementer som vand, varme og foder være i orden. Udover det grundlæggende, er vi hos DanVit fokuserede på at grisen har, og opretholder en sund mikroflora i tarmen. Det gør det sværere for patogene bakterier som f.eks. E-coli, at vedhæfte sig på tarmoverfladen. Vi har god erfaring med at tilsætte probiotika for at hjælpe den positive mikrobielle koloniseringen i tarmkanalen. Det giver mere plads til gode probiotiske bakterier og reducerer nedbrydningen af villi i tarmkanalen.

raffinerede kulhydratkilder

Vigtige raffinerede kulhydratkilder, der stammer fra gærceller og som ved hjælp af specifikke enzymer giver en enzymatiske hydrolyse, resulterer i biotilgængelige sukkerstoffer, betaglukaner. Disse kulhydrater understøtter væksten af de gavnlige bakterier og binder de patogene bakterier, som f.eks. E-coli.
Ved vores kunder kan vi se, at det kan give positiv effekt at starte hos de diegivende søer.

Unikke planteekstrakter

Unikke planteekstrakter af urter og olier giver fytogene stoffer. Det forbedrer smagen og accepten af fodret, samt understøtter fordøjelsen og bidrager til en sund udvikling af tarmsystemet og en stabil tarmflora.
Relevante fibre aktiverer smågrisenes tarmkanal. Den positive effekt på tarmens mikroflora gør det sværere for patogene bakterier at vedhæfte sig på tarmoverfladen og giver mere plads til gode probiotiske bakterier.

ANVENDELSE

Vi kan rådgive dig i forbindelse med udfasning af zink ved fravænning

DanVit klar til at hjælpe de danske svineproducenter med de komplekse management- og foderrelaterede udfordringer der er i forbindelse med udfasningen af zink.

KONTAKT OS GERNE

Vi sidder klar med rådgivning
+45 7070 1540

3 + 7 =

Brug for rådgivning vedr. udfasning af zink
Ring til os allerede nu på Tlf: 45 7070 1540

Søer

Smågrise

Slagtesvin

Kvæg