MANAGEMENT

Har du fokus det rette sted?

Vi ved at det kræver mere end blot godt foder at opnå gode resultater. Det rigtige management er afgørende for dine dyrs sundhed. 

HVAD HAR HUNDEHULLER OG HÆMAGLOBIN MED ZINKFRI FRAVÆNNING AT GØRE?

En hel del faktisk – for et hundehul kan være med til at holde en høj temperatur i hulen som for de mindste grise har stor indflydelse. Hæmoglobin niveauet er vigtigt, for anæmi kan svække immunforsvaret, så det er vigtigt at sikre grisene ikke er i jern underskud.

Vil du gerne vide mere? Hos DanVit tager vi udgangspunkt i din produktion og din besætning og hjælper dig i mål med det rette management. 

NÅR DU VÆLGER AT ERSTATTE ZINK OPNÅR DU MANGE FORDELE

Dine dyrs velfærd er vigtig – start din zink-fri fravænning allerede i dag

forbedret tarmsundhed

Forbedring af tarmsundheden hos pattegrise før fravænning kan hjælpe med at reducere afhængigheden af zink eller visse antibiotika i foder efter fravænning. Ved at tilsætte f.eks. aktive gærceller til smågrise, samt evt. søer i laktationsfoderet kan der opnåes meget positive resultater unden anvendelse af medicinsk zink.

Hvordan virker det?

Ved at anvende et produkt med aktive gærceller forbygges formeringen af coli bakterier i tarmene.
Gærcellerne indkapsler coli bakterierne og lukker sig om fangearmene, så bakterierne ikke kan sættes sig fast i tarmvæggen. Når coli bakterierne ikke kan forankre sig i tarmen mindskes muligheden for formering og smågrisenes mave-
tarm sundhed øges. Coli bakterierne bliver udskildt naturligt gennem tarmen uden nedsættelse af foderudnyttelsen.

start og slutning hænger sammen

En god start, giver også en god slutning.
Får dine smågrise den optimale start på tilværelsen sikre du også den bedst mulige tilvækst.
Ved optimerer foderudnyttelse hos dine smågrise, hjælper du med at forbygge mave-tarm sygdomme og øger tilvæksten.

erfaring

Vi har hos DanVit mange års erfaring med individuelle og kundetilpassede løsninger, hvor vi tager afsæt i hvad du har af muligheder.
I vores ”værktøjskasse” har vi mange års erfaring i management, samt en række produkter der har hver sine fordele.
Vi ved at de bedste løsninger kommer gennem dialog med dig omkring din besætning.

CASE

Annika Sand Svendsen
“Det fungerer utroligt godt med den zinkfri løsning”

Annika Sand Svendsen har kørt med Zero-Z® siden midt i maj 2021. Allerede en måned efter kunne vi konstatere, at der ikke skete nogen forværring, foræller Annika.

“Jeg har en god dialog med DanVit omkring vores foder, og jeg kan godt lide, at sælgerne kommer med ud i stalden og ved selvsyn ser, hvordan tingene foregår. Tilliden er utrolig vigtig.”

Vi får 800 grise ind af gangen, og vi lagde ud med at give halvdelen det sædvanlige foder med zink, mens den anden halvdel fik Zero-Z® . Det gav os et godt sammenligningsgrundlag, og vi har ikke kunnet se nogen forskel, siger Annika.

CASE

Kristian Christiansen
“Det er med stor succes vi har udfaset zink”

Kristian Christiansen har med stor succes udfast zink. Han har en besætning med 700 søer og har de sidste 6 måneder i samarbejde med DanVit erstattet zink med Farmblend hos smågrisene.

“Der skete abosolut ingenting” sådan lyder det fra Kristian.

Normalvis er ingenting jo en lidt kedelig melding, men når vi taler om at udfase medicinsk zink, så er ingenting fantastisk.

UDFASNING

Vi kan vejlede dig i forbindelse med udfasning af zink ved fravænning

Hos DanVit forsøger vi hele tiden at dygtiggøre os og har igennem mange samarbejder opnået en stor viden, der gør at vi kan vejlede dig bedst muligt, så vi hjælper med at bevare pattegrisenes sundhed og efterfølgende reproduktion.

Vi taler ikke kun om at du skal have styr på dit management, men vi taler om hvordan du får det. I den forbindelse har vi udarbejdet en brochure med rådgivernes bedste tips. Den er gratis og du kan kvit og frit hente den på linket nedenfor. 

KONTAKT OS GERNE

Vi sidder klar med rådgivning
+45 7070 1540

1 + 1 =

Brug for rådgivning vedr. udfasning af zink
Ring til os allerede nu på Tlf: 45 7070 1540

Søer

Smågrise

Slagtesvin

Kvæg