Rent vand er en vigtig kilde til en god bundlinje

af | jul 27, 2022 | Nyheder | 0 Kommentarer

Sommer er lig med stigende temperaturer og dermed, desværre, også bedre grobund for bakterier.

Biofilm/mikrofilm af mikroorganismer, bakterier og coli trives godt i vandrørene, i det fugtige miljø med høje temperaturer. Vi har stort fokus på rengøring af stalden, men vandkvaliteten i stalden har lige så stor betydning, for dine dyrs sundhed.

Vi kan helt uforvarende tilbyde vores dyr forurenet vand, uden at være klar over hvad der gemmer sig i rørsystemet. Hvis vi ikke sørger for rent, frisk drikkevand kan det reducerer foderoptaget og giver dig dermed en dårligere produktion. Smågrisene, som endnu ikke har et stærkt immunforsvar at stå imod med, bliver nemmere syge, og deres immunforsvar kan svækkes yderligere ved indtagelse af beskidt vand. Bliver de først syge, drikker de mere end de spiser og det er starten på en ond cirkel, som kan være svær at få bugt med.

Vandet har flere funktioner i grisens organisme og hjælper bl.a. grisen med at regulerer sin kropstemperatur, passage i fordøjelses kanalen, og transport- og opløsningsmiddel for nærings- og affaldsstoffer. Det anbefales at kvaliteten af vandet, grisene tildeles, svarer til den samme kvalitet, som det der bruges til menneskers drikkevand.

Er du i tvivl om kvaliteten af dit drikkevand i stalden? Så kan vi hjælpe dig med udtagning af vandprøve og rådgivning ifm. desinfektion af dit vandsystem.

Vores rådgivere er klar til at give dig en hjælpende hånd.

KONTAKT OS GERNE

Vi sidder klar med rådgivning
+45 7070 1540

Læs cookie- & privatlivspolitik her

Brug for rådgivning vedr. udfasning af zink
Ring til Søren på Tlf: 45 7070 1540

Søer

Smågrise

Slagtesvin

Kvæg